MIJN FLUKS WORD LID

Na het afronden van een goede voorbereidingsperiode is Fluks in het zonovergoten Kockengen de competitie begonnen tegen het vlaggenschip van ESDO. Voor de Noordwijkers geen onbekende ploeg, een ploeg waar zij op papier ook zeker van moeten kunnen winnen. Helaas konden ze niet helemaal op volle kracht aantreden omdat ze in totaal 3 dames moesten missen, 1 daarvan is langdurig geblesseerd en de andere 2 hadden nog een welverdiende vakantie gepland. Linde van der Zalm mocht daarom haar basis debuut maken.

Vanaf de eerste minuut begon Fluks met dwingend verdedigen, en kreeg ESDO nauwelijks ruimte om zorgvuldig over te kunnen pasen en dit zorgde ervoor dat de ploeg uit Kockengen totaal niet in de wedstrijd kwam. Aanvallend zag het er bij Fluks met vlagen verzorgd uit en werd er beheerst gespeeld. Tot ieders verbazing werd er alleen niet raak geschoten, dit zorgde voor een zeer matige stand bij rust in het voordeel voor Fluks. (4-5)

Na de rust was al snel duidelijk dat de energie bij ESDO al bijna op was en dat ze niet meer overweg konden met de druk die Fluks op de bal legde. De ene na de andere bal ging over de zijlijn en schoten werden uit alle hoeken vandaan geforceerd die niet eens dichtbij de korf kwamen. In deze fase na rust ging Fluks als ploeg juist wat scherper schieten en maakten zij het zichzelf makkelijker door uit te lopen. Omdat nu ook op het scorebord zichtbaar was dat zij de betere ploeg waren kwam er wat meer rust in de Noordwijkse ploeg. Na het nemen van een ruime voorsprong speelde Fluks op een rustige manier de wedstrijd uit.

Fluks heeft gewonnen door als team 60 minuten sterk te verdedigen tot de laatste minuut en daar kunnen ze trots op zijn. Aanvallend ontbrak de echte scherpte in het schot waardoor het aantal Fluks doelpunten aan de matige kant was, tegen een matig spelend ESDO. De doelpunten waren netjes verdeeld over alle spelers.

Volgende week staat Fluks een serieuze uitdaging te wachten. Sporting West uit Amsterdam komt op bezoek. Een ploeg die op jacht is naar promotie en er dus alles aan zal doen om de punten mee te nemen uit Noordwijk. Aanvang van de wedstrijd aan de Nieuwe Zeeweg: 14:30.